Het Cultuurplatform geeft advies aan de gemeente over beleid, uitvoering en evaluatie op het gebied van kunst en cultuur en zet zich in voor een goed cultuurklimaat in Pijnacker-Nootdorp. Het Cultuurplatform denkt ook mee over het grotere geheel van de maatschappelijke participatie en houdt daarbij rekening met de belangen van alle organisaties en particulieren die zich in de gemeente met kunst en cultuur bezig houden. Verder streeft het Cultuurplatform naar een goede samenwerking tussen de verschillende kunst- en cultuurbeoefenaars.

Verslagen van vergaderingen staan op de gemeentewebsite.

Het Cultuurplatform bestaat uit minimaal zeven leden, waaronder de voorzitter en wordt ambtelijk ondersteund. De leden beschikken allemaal over een directe relatie met cultuur en zijn actief op het gebied van kunsteducatie, media en letteren, podiumkunsten (zoals toneel, muziek, zang en dans) en beeldende kunst.

Daan Langendoen voorzitter
Hij woont sinds twee jaar in Pijnacker en werkt als directeur in Den Haag bij het Rijksvastgoedbedrijf waar hij onder andere de musea en de Koninklijke Bibliotheek begeleidt in het realiseren van hun wens voor nieuwe huisvesting. Hij heeft bestuurlijke ervaring opgedaan bij en met rijk, provincie en gemeentes. In zijn vrije tijd aquarelleert Daan en besteed tijd aan zijn oude liefde de gitaar.  

 

Caroline Grootenboer
Zij is opgegroeid in Pijnacker en woont tegenwoordig in Rotterdam. Op woensdagavond zingt zij trouw bij het Oratoriumkoor Cantando Pijnacker. Caroline heeft diverse opleidingen gevolgd waaronder de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Werkzaam als kunstenaar, organiseert projecten en exposities en geeft kunstlessen aan kinderen.
www.carolinegrootenboer.com

 

Brigitte Oostvogels-den Hartog (artiestennaam BRIGHART)
Zij is zelfstandig kunstenaar ZZP. Volgde de vooropleiding van de Rietveldacademie in de jaren 90. Studeerde van 2004 tot en met 2007 aan de Vrije Academie, werkplaats der beeldende kunsten, te Den Haag. Studeerde in Rotterdam aan de Willem de Kooning Academie van 2010-2011.

In Brighart’s expressionistische schilderijen komt haar inspiratie tot uitdrukking op het gebied van: Vreugde, Energie, Energiebronnen en Bewegingen in het universum. Momenteel heeft zij een atelier in De Poort, een voormalig schoolgebouw aan het Ledeganckplein 7 in Den Haag.

Brigitte Oostvogels-den Hartog  is met haar gezin in 1997 in  Emerald, Delfgauw komen wonen (Gemeente Pijnacker-Nootdorp). Zij betrok toen het eerste huis in deze nieuwe wijk. Behalve als zelfstandig kunstenaar was zij tot 2017 actief als leerkracht in het basisonderwijs. In 2008 behaalde ze het Diploma voor Interne Cultuur Coördinator (ICC). In dat jaar heeft zij een Culturele kaart van Delft gemaakt en deze overhandigd aan de wethouder van Onderwijs Dick Rensen. Van 2007 tot 2017 was zij Interne Cultuur Coördinator op basisschool Het Mozaïek te  Delft.

Brigitte organiseert  kunstwandelingen  zowel door Delfgauw als door Nootdorp.

In 2015 trad zij toe tot het cultuurplatform in haar gemeente.
Zie ook: www.brighart.nl

 

Maurice Schomaker

Maurice Schomaker is opgegroeid in Pijnacker.In de jaren negentig maakt hij deel uit van de Jongensdans- en zanggroep de Buddy’s uit Delft. Na deze periode heeft hij Operette uitvoeringen gedaan bij Cantiamo te Zoetermeer. Maurice heeft tijdens zijn opleiding vrijetijdsmanagement aan de Hogeschool Rotterdam gekozen voor de specialisatie kunst en cultuur. Na deze opleiding heeft hij de studie ‘Sociologie van kunst en cultuur’ aan de Erasmus Universiteitgevolgd en afgerond.

 

Willem Jan Keizer

Opgegroeid in het Westland en woont sinds 2015 in Pijnacker. Na een studie klassiek gitaar aan het Rotterdams Conservatorium rolde hij het muziekuitgeversvak in, eerst bij de KCZB voor koorzang in Voorschoten, daarna sinds 25 jaar bij Albersen / Deuss Music in Den Haag. Daarnaast was hij tussen 1988 en 2015 muziekjournalist voor onder andere Trouw, Rotterdams Dagblad, Financiëele Dagblad en Cultureel Persbureau en adviseerde hij voor onder andere de Rotterdamse Kunst Stichting. Ook diverse beroepsorkesten en operagezelschappen kunnen op zijn advies over repertoire en organisatie rekenen.

 

Wouter Geurts

Al meer dan 25 jaar actief in de bladmuziek (Harmonie/Fanfare/Brassband) eerst in de omgeving van Utrecht (Vleuten en Zeist), sinds zijn verhuizing naar Pijnacker in 1999 ook bij Muziekvereniging Excelsior. Bij Excelsior was hij van 2003 tot 2009 voorzitter. Na zijn voorzitterschap is hij lid geworden van het Cultuurplatform.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.